THE DEFINITIVE GUIDE TO KüLTüR MANTAR TOHUMU

The Definitive Guide to kültür mantar tohumu

The Definitive Guide to kültür mantar tohumu

Blog Article

Şapkası istiridye şeklini andırması nedeniyle istiridye mantarı olarak adlandırılmıştır. Doğada kavak ağaçlarında yetişmesi nedeniyle kavak mantarı olarak da bilinir.

İstiridye mantarının tadına varmanız, onun klasik kültür mantarından ne kadar farklı olduğunu keşfedebilmeniz için ilk tarifimizi olabildiğince sade bırakıyor, biraz sarımsak, biraz da baharatla onu lezzetli bir şekilde pişiriyoruz. Kısa sürede hazır oluyor: İstiridye mantar sote tarifi

Kapak, daha sonra, taban malzemesi hala kuruyorken kabın içine yerleştirilir. Kapak daha sonra ağırlıkları eşit olarak dağıtılarak tartılır.

Tohumun kompost içinde iyice ve düzgün bir şekilde dağıtılması çOkay önemlidir. İdeal bir yetiştirme ortamı için Ortalama olarak 10 kg kompost içine 300 gram ile 500 gram arasında tohum karıştırılması gerekir. Mantarı hem evde hem de serada kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Mantarların gelişmeyi sevdiği yağmur veya nemli koşulları simüle ederek alt tabakanızı her gün nemlendirmek için temiz su içeren bir sprey şişesi kullanılmalıdır.

Üretim ortamında oksijen azalmasının nedeni, istiridye mantarının canlı bir organizma olması ve oksijen ile de beslenmesidir. Ayrıca yetişkin bir istiridye mantarı havaya her saatte yaklaşık four milyon spor bırakır.

Üretim ortamında oksijen oranının düşmesi istiridye mantarı şekil bozuklukları oluşmasına neden olur.

İstedik ki bu kez onu az bilinen yönleriyle masaya yatıralım, kuzu göbeği mantarı nasıl yetiştirilir, kuzu göbeği mantarının bakımı nasıl yapılır bir bir öğrenelim.

Nefis Yemek Tarifleri uygulamamızı indirerek tariflere çOkay daha hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.

İstiridye mantarı yetiştireceğiniz kapları hazırladıktan ve aşılama yapıldıktan sonra, kolonizasyon başlar. Bu dakikadan sonra artworkık mantarlarınız meyve vermeye başlayacaktır.

yumurtalı yemeklerde kullanılan lezzetli bir mantardır. Dünya mutfağında da bol bol kullanılır.

Mantar miseli ismi verilen mantar tohumlarının kompost içerisine homojen bir şekilde dağıtılması gerekir. Mantar miseli ile kompostu doğru şekilde ve doğru oranlarda click here karıştırıldığında verimli sonuçlar elde etmek mümkündür.

Sıcaklık ve mevsim: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekmeye karar verdiğinizde sıcaklık ve mevsime de özen göstermeniz gerekiyor tabii. Bu tür mantarlar için genel olarak önerilen sıcaklık 15 ila 20 santigrat dereceler arası.

Phoenix İstiridye Mantarı: “Yaz” veya “İtalyan” istiridye mantarı olarak bilinen bu çeşit, beyaz, ten rengi veya kahverengimsi bir renge sahiptir ve sıcak iklimlerde yetişir.

Report this page